1. DESPRE SOCIETATEA ATELIER BEBE

Magazinul on-line gazduit de www.atelierbebe.ro este detinut de ATELIER BEBE S.R.L. si este un serviciu e-commerce ce ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor transmise pe site prin adaugarea produselor in cos, prin formularul de comanda on-line sau pe adresa de e-mail : [email protected] .  Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, va recomandam citirea cu atentie a Termenilor si Conditiilor.

Magazinul on-line este operat in conformitate cu prevederile acestor Termeni si Conditii, care se completeaza cu prevederile legii aplicabile, iar folosirea, adica vizitarea sau cumpararea produselor acestui site, implica acceptarea acestor Termeni si Conditii.

2. APLICAREA TERMENILOR SI CONDITIILOR. Modificarea si actualizarea acestora

Navigarea pe acest Site si folosirea Magazinului on-line implica acceptarea Termenilor si Conditiilor. Utilizatorul Siteu-ului si/sau Cumparatorul declara ca a inteles pe deplin si este de accord cu Termenii si Conditiile prezentate  mai jos.

ATELIER BEBE SRL isi rezerva dreptul de a modifica in mod unilateral prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si orice informative presentate pe site-ul www.atelierbebe.ro , fara o notificare prealabila. In conditiile in care nu sunteti de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile www.atelierbebe.ro

3. ELEMENTE DEFINITORII

Vanzator – societatea comerciala Atelier Bebe SRL, avand sediul social in Str. Serban Voda, sector 4, Bucuresti,   nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J40/14297/2012, Cod Fiscal 30977717

Cumparator– persoana fizica sau juridica cu varsta peste 18 ani ce emite o Comanda.

Utilizator Orice persoana care viziteaza site-ul www.atelierbebe.ro, chiar daca acesta nu realizeaza o comanda

Bunuri – orice produs, articole de imbracamine, incaltamine si accesorii mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile. Cumparatorul isi exprima fata de Vanzator intentia ferma si irevocabila de a cumpara produsele, este de acord sa primeasca aceste Bunuri si sa faca plata acestora.

Contract – reprezinta o Comanda confirmata de catre Vanzator.

Curier – Compania specializata in curierat de bunuri si aleasa de Vanzator

Prin lansarea unei comenzi electronice pe site-ul www.atelierbebe.ro sau pe adresa de email [email protected] , Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare , respectiv e-mail prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

a. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice ;
b. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul) ;
c. Termeni si conditii .

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.
Prezentul Contract va intra in vigoare in momentul confirmarii Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face doar electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

ATENTIE ! Notificarea primita de catre CLIENT si trimisa automat de site, imediat dupa efectuarea COMENZII are rol de informare si nu reprezinta confirmarea COMENZII. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) de catre un reprezentant al firmei noastre. In acest sens, va rugam sa urmariti adresa de e-mail dupa efecturea unei comenzi !

4. PROPRIETATEA INTELECTUALA

Continutul si designul site-ului www.atelierbebe.ro, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin e-mail sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), apartin  ATELIER BEBE SRL si/sau colaboratorilor sai – acolo unde acest lucru este specificat in mod expres si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa foloseasca materialele afisate pe site-ul www.atelierbebe.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea ATELIER BEBE SRL.
Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci, logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, butoane, interfete, formulare) ale www.atelierbebe.ro  fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii.
Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilor catre pagina de index a www.atelierbebe.ro , atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul www.atelierbebe.ro  intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva.

Nu puteti folosi logo-ul firmei, alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii.

In cazul in care constatati incalcarea drepturilor de autor va rugam sa ne contactati la adresa [email protected]

5. CONFIDENTIALITATEA INFORMATIILOR. INREGISTRAREA CA UTILIZATOR

Site-ul www.atelierbebe.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului www.atelierbebe.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a www.atelierbebe.ro si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate.
Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.

Datele personale cerute clientilor la inregistrare pe site-ul www.atelierbebe.ro sunt necesare procesarii comenzilor primite, emiterii facturilor fiscale, livrarii comenzilor si mentinerii comunicarii cu clientii. Necompletarea acestor date duce la anularea comenzii sau la procese suplimentare care determina amanarea termenului de livrare pentru comezile respective.

Magazinul se obliga sa nu faca publice datele personale ale clientilor sau tranzactiile efectuate.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, S.C. ATELIER BEBE S.R.L. are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de catre dvs. ATELIER BEBE

ATELIER BEBE SRL se obliga ca datele personale si adresa de e-mail comunicate sa nu fie difuzate catre terti cu exceptia operatorului de marketing direct, nu incurajaza spam-ul, si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

Datorita modului prin care datele cu caracter personal stocate de siteul www.atelierbebe.ro sunt transmise pe cale electronica, ATELIER BEBE S.R.L.  nu poate fi facuta raspunzatoare in nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informatiilor de catre persoane neautorizate, prin folosirea de aparatura sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, ATELIER BEBE SRL va lua toate masurile necesare si va pune la dispozitie toate fisierele necesare organelor competente abilitate sa rezolve acest tip de infractiune.

ATELIER BEBE  SRL nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

6. LIMITAREA RESPONSABILITATII

ATELIER BEBE S.R.L. isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra datelor tehnice, structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului cat si a preturilor prezentate pe site-ul www.atelierbebe.ro, fara o instiintare prealabila individuala sau generala.

Toate fotografiile produselor prezentate pe site-ul www.atelierbebe.ro sunt ale produselor reale, au caracter informativ si nu prezinta o obligatie contractuala. Pot exista usoare diferente de culori sau nuante intre imaginile produselor prezentate pe site-ul www.atelierbebe.ro  si produsul livrat datorita calitatii fotografierii sau datorita setarii monitorului. Culorile sau formele produselor pot diferi usor in realitate fata de cele din pozele de pe site. Toate aceste diferente nu sunt considerate defecte.

Produsele prezentate pe site-ul  www.atelierbebe.ro sunt conforme cu descrierea din Pagina Produsului. Din considerente legate de spatiu sau coerenta structurii informatiei, unele descrieri ale produselor pot fi incomplete, insa incercam sa prezentam informatiile cele mai relevante pentru fiecare produs in parte. Inainte de a achizitiona un produs de pe site-ul www.atelierbebe.ro,  cereti informatii de actualitate si exacte despre produsele ce doriti sa le achizitonati.  Folosirea pozelor sau a descrierii produselor de pe siteul www.atelierbebe.ro, fara a le verifica obligatoriu inainte de cumpararea produselor este pe riscul exclusiv al clientului, acesta acceptand fara rezerve si irevocabil ca ignorarea avertismentelor de mai sus i-ar putea crea neplaceri, pagube sau diverse alte pierderi de orice natura, pe care nu i le va putea imputa in niciun fel producatorului Atelier Bebe

Nicio informatie obtinuta telefonic sau verbal sau in orice alta forma care nu poate fi dovedita ca autentica si ca provenind de la o persoana care reprezinta legal pe furnizor nu va implica furnizorul ATELIER BEBE SRL sub aspectul vreunei raspunderi de orice fel.

In acest sens, pentru evitarea oricaror confuzii, comanda produselor se face exclusiv online, comanda directa pe site sau prin e-mail. Produsele sunt oferite in urma efectuarii comenzii ferme, in limita stocului detinut de ATELIER BEBE. Utilizatorii site-ului sunt anuntati in momentul in care un produs nu mai este disponibil fie prin afisarea mesajului “out of stock” in cadrul paginii de detalii produs de pe site, fie, in cazul in care produsele au fost deja comandate on-line, prin intermediul unui e-mail.

In cazul executarii defectuoase a unei comenzi transmise de Cumparator, din vina expresa a ATELIER BEBE, societatea nu va putea fi trasa la raspundere decat pentru returnarea sumei achitate de catre client pentru comenzii sau produsul defect. Suma va fi restituita numai cu conditia ca produsele trimise sa se returneze in starea initiala in care au fost primite (fara a se deteriora produsele sau ambalajul lor). Plata transportului pentru retur cade in sarcina clientului.

Situatiile in care ATELIER BEBE SRL nu poate fi tras la raspundere :

  • indisponibilitatea anumitor produse ce apar in sectiunea de magazin online;
  • magazinul are dreptul de a verifica orice comanda cerandu-i-se Cumparatorului confirmarea unor date personale sau legate de comanda;
  • magazinul isi rezerva dreptul de a refuza preluarea si executarea unor comenzi, fara a motiva aceasta alegere, cu instiintarea telefonica sau prin e-mail a Cumparatorului;
  • intarzierile livrarii comenzii datorate firmei de curierat /postei sau din alte motive;
  • nefunctionarea temporara a site-ului.
7. PREZENTAREA OFERTEI. PRODUSE PERSONALIZATE

Produsele comercializate pe acest site sunt confectionate in cadrul atelierului ATELIER BEBE, sunt noi si au un design personalizat. Articolele de imbracaminte sunt personalizate si accesorizate manual in cadul atelierului ATELIER BEBE si garantam pentru autenticitatea lor.

Produsele prezentate pe site pot fi achizitionate in limita stocului disponibil, insa pot fi, de asemenea, realizate si urma unei comenzi prealabile. In cazul in care Clientul doreste o marime care nu este disponibila pe site sau doreste realizarea unor produse dupa dimensiunile comunicate, fie isi doreste un produs de o alta culoare sau material, altceva decat oferta prezentata pe site, ne poate  trimite un e-mail pentru a verifica posibilitatea realizarii acestor produse in marimea dorita sau conform specificatiilor sale.

PRODUSE PERSONALIZATE : Produsele realizate la comanda, dupa indicatiile Clientului ( modificari model, dimensiune produs, schimbare culoare de material, schimbarea materialului, accesorii aplicate, produse pictate ) altele decat cele prezentate pe site-ul www.atelierbebe.ro si NU se pot returna , confrom :

OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 427, in data de 11 iunie 2014  :

Realizarea produselor personalizate, realizate dupa indicatiile Clientului, poate implica costuri suplimentare ( timpul de lucru pentru produs se podifica pentru realizarea unui nou tipar, comandarea de noi materiale, accesorii etc) astfel produsele pot suferi modificari de pret fata de cele afisate pe site-ul nostru. In acest sens, va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail pentru a discuta in ce masura se pot realiza modificarile dorite, timpul de executie si eventualele costuri suplimentare, inainte de lansarea unei comenzi si, totodata, pentru a va oferi un deviz final pentru produsele dorite.

Tehnica de personalizare a produselor cu numele copilului si/sau desene : body-uri, dresuri, trusouri botez, cutii trusouri, se realizeaza manual, prin pictura cu culori textile. Produsele nu se pot imprima si nu se pot broda.

Produsele personalizate prezentate pe site-ul nostru, sunt cu caracter informativ , sunt poze reale ale produselor finite, relizate de echipa noastra, tinand cont de indicatiile transmise de clienti.

ATENTIE !!!  Avand in vedere numarul mare de colete refuzate la primire, de catre clienti, ce contin doar botosei si/sau bentite, ne rezervam dreptul de a ne selecta clientii si a nu expedia astfel de comenzi decat cu plata in avans . In acest sens, NU acceptam comenzi ce contin doar botosei si/sau bentite cu  plata ramburs. Comenzile ce contin doar botosei si/sau bentite se vor expedia numai cu plata in avans, plata prin transfer bancar sau on-line cu card. Pentru coletele expediate astfel si nereceptionate de catre clinet, vom restitui contravaloarea platita de clinet ( contravaloarea prodususului  ), mai putin contravaloarea tur+retur 

NU ACCEPTAM SI NU EXPEDIEM COMENZI CU OPTIUNEA DE DESCHIDERE COLET LA PRIMIRE ! Garantam calitatea produselor noastre, iar o comanda pe care nu v-o doriti se poate returna conform informatiilor de mai jos :

8. RETURNAREA  PRODUSELOR

In conformitate cu articolul 9 (1) din  Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Cumparatorul are dreptul de a se retrage din Contract, prin denuntare unilaterala, fara penalitatii si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la data intrarii in posesia bunurilor comandate, incepand cu ziua livrarii ( ziua primirii coletului, asa cum este mentionata pe AWB, dovada emisa de Curier ). In acest scop Cumparatorul trebuie sa notifice Vanzatorul privind intentia de returnare. Notificarea Vanzatorului se poate face doar prin e-mail la adresa [email protected] sau completand formularul de contact afisat pe pagina principala. ATELIER BEBE va transmite confirmarea de primire a solicitarii Cumparatorului si va transmite adresa de returnare a coletului.

In solicitarea va rugam sa ne transmiteti :

  • numele complet
  • numarul comenzii sau codul produsului ce se doreste a fi returnat
  • contul IBAN format din 24 cifre  ( atentie ! numele titularului de cont trebuie sa corespunda cu numele persoanei careia i s-au facturat produsele comandatem ulterior returnate )

Va rugam sa trimiteti colete retur la adresa : Calea Serban Voda nr. 219B, Bucuresti ( la adresa nu exista relatii cu publicul, coletele se trimit doar cu o firma de curierat )

Produsuele trebuie returnate cu toate etichetele intacte, nedeteriorate si fara urme de purtare.  Din cauza naturii delicate a produselor comercializate ( produse destinate bebelusilor / copiilor ), ne rezervam dreptul sa refuzam orice produs returnat care prezinta urme de purtare si care in aceasta situatie nu poate fi revandut ca nou, intrucat poate pune in pericol sanatatea cumparatorilor.

Produsele vandute sub forma de set, ce cuprind mai mult de doua piese, se vor returna in forma primita. Pisele nu se pot returna separat.

Returnarea produselor se face doar prin intermediul firmelor de curierat si nu se accepta retururi expediate prin Posta Romana.

Contravaloarea transportului tur – respectiv, receptia produselor comandate si retur – respectiv returnarea produselor comandate este suportata de catre Cumparator, care solicita returul in concordanta cu prevederile legislatiei in vigoare. Nu primim colete retur cu plata ramburs ! 

Nu returnati colete cu plata transportului la destinatar, respectiv Atelier Bebe srl, acesta va fi refuzat fara nici un fel de notificare ulterioara !

Pentru produsele returnate care indeplinesc toate cerintele specificate mai sus, contravaloarea lor se va transfera Cumparatorului prin transfer bancar. Banii se vor restitui in termen de maxim 14 de zile de la data returnarii produselor .

Politica de retur nu se aplica in cazul produselor personalizate sau facute pe comanda speciala (dimensiunie produse altele decat cele standard, modificarea modelelor de baza – culoare material, inclusiv schimbare culoare material din ivoire in alb, dantele diferite, produsele pictate, cutii trusou, lumanari etc), deoarece acestea nu mai pot fi revandute ulterior .

Orice retur care nu respecta conditiile de mai sus va fi refuzat !

Coletele ce contin produsele achitate prin transfer bancar sau plata on-line card si sunt refuzate de clienti, plata transportului va cadea in sarcina cumparatorului. Vom rambursa doar contravaloarea produselor, cu exceptia produselor personalizate.

9. SCHIMAREA PRODUSELOR COMANDATE

Daca doriti sa schimbati unul sau mai multe produse comandate cu o alta marime sau un alt model, puteti face lucrul acesta in termen de 14 zile de la data receptionarii coletului, trimitandu-ne o solicitare in scris pe mail la adresa [email protected] 

Produsele nou solicitate vor fi trimise catre dumneavoastra numai dupa returnarea produselor ce doresc a fi schimbate.

Schimbul unu produs comandat poate implica costuri suplimentare in urmaoarele situatie :

  • Este solicitata o alta marime, iar pretul produsului facturat si platit de Client este mai mic decat pretul produsului solicitate afisat pe site ;
  • Este solicitat un alt model din oferta noastra decat cel comandat si platit, cu un alt pret afisat pe site.

Produsele oferite cadou nu se pot schimba si nu se pot returna in vederea rambursarii contravaluarii acestora

10. DISPONIBILITATEA PRODUSELOR 

Toate comenzile transmise de catre Cumparator, depind de disponibilitatea produselor comandate. Avand in vedere ca o mare parte din produse sint personalizate, NU toate produsele prezentate in magazinul online www.atelierbebe.ro sunt existente in stoc.

In umra transmiterii unei comenzi, veti primi raspuns din partea noastra, pe adresa de e-mail indicata in formularul de comanda, informatiile necesare cu privire la timpul de executie si data de livrare a produselor dorite. Termenul de executie al comenzilor poate varia in functie de perioada intre 3-14 zile lucratoare.

In situatia in care termenul de livrare este mult prea mare pentru dumneavoastra, tinand cont de evenimentul pentru care va doriti sa achizitionati produsele, va rugam sa ne contactati pentru a gasi o solutie impreuna. 

In masura in care apar dificultati de aprovizionare al materialelor sau accesoriilor de la furnizor, ne rezervam dreptul de a va propune produse similare, de calitate si valori egale. Daca nu doriti sa comandati aceste produse similare, sumele de bani pe care le-ati platit in avansul comenzii imposibil de onorat va vor fi integral returnate. In acest caz nu vom avea nicio alta raspundere fata de dumneavoastra sau fata de vreo terta parte.

Noi depunem toate eforturile pentru procesarea comenzii dumneavoastra pana la data specificata in confirmarea de livrare. Cu toate acestea, pot aparea intarzieri generate fie de evenimente neprevazute, fie de prelungirea obiectiva a termenului necesar confectionarii produselor in conformitate cu specificatiile dumneavoastra. In cazul aparitiei unei situatii de natura a afecta termenul de livrare comunicat initial, va vom informa cu privire la aceasta situatie si va oferim optiunea de a mentine comanda cu o noua data de livrare sau de a anula comanda, concomitent cu rambursarea intregii sume platite ( acolo unde s-a efectuat o plata anticipat )

11. CONCILIERE

In situatia in care aveti o nemultumire in ceea ce priveste produsele primite in urma efectuarii unei comenzi sau orice fel de reclamatii, va rugam sa va adresati in scris pe adresa [email protected] Orice conflict aparut intre un client si ATELIER BEBE SRL se va incerca sa se rezolve pe cale amiabila, prin intelegere intre cele doua parti. In situatia in care litigiul nu sa solutionat pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane, conform legislatiei in vigoare.

12. LEGEA APLICABILA

Prezentul document este supus legii romane. Orice neintelegeri aparute intre Vanzator si Cumparator se vor incerca a se rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

13. CAZ DE FORTA MAJORA. CAZ FORTUIT

Nici una din parti, atata Vanzatorul cat si Cumparatorul, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale sau prevazute in acesti Termeni si Conditii, daca o astfel de neexecutare este datorata partial sau total unui eveniment de forta majora sau unui caz fortuit.  Forta majora este un eveniment imprevizibil, extern, absolut invincibil si inevitabil. Cazul fortuit este un eveniment care nu poate fi prevazut si nici impiedicat.

14. SOLUTIONAREA LITIGIILOR

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO